Ekologická prechádzka

Image and video hosting by TinyPic
Ste fanúšikom ekológie? Máte doma skrine plné starých novín a časopisov? Čo tak si z nich spraviť štýlové topánky!
Tak práve takýto nápad dostala taiwanská dizajnérka Colin Lin. Potom ako sa kolekcia dostala do obchodov ľudia zostávali v úžase, keď zistili, že topánky, ktoré práve držia v rukách sú vyrobené z obyčajného novinového papiera. Jeden pár takýchto topánok sa vyrobí za 3 - 4 hodiny a predávajú sa za 100 až 150 dolárov. Okrem topánok, dizajnérka tvorí aj kabelky z rovnakého materiálu, čiže z novín. Vďaka farebností stránok a pletenia topánok, je táto obuv štýlová, farebná, odolná, pevná, no a čo je najdôležitejšie, je recyklovatelná a šetrná k prírode.


Pred nedávnom som sa z médií dozvedela, že Colin nie je jediná, ktorá tvorí eko obuv. Yang Guang, študent z Nanjingu, svoje eko topánky predáva nie len na domácom trhu, ale aj do USA, či Európy. Yang Guang začal pred 3 rokmi a dnes zamestnáva okolo 300 ľudí. Cena jeho ecoshoes sa pohybuje od 23 dolárov až do 150 dolárov. Sú ručné robené a na objednávku. V súčasnosti Yang uvažuje aj o výrobe iných výrobkov z novín.



My si teda len prajme, aby na svete bolo viac takýchto dizajnérov, ktorí myslia nie len na trendy a štýl, ale aj na našu matku Zem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára