Okuliare, ktoré dobyli svet



Stará škola je späť! Zatiaľ čo v minulých rokoch sme sa snažili upozorňovať na naše okuliare čo najmenej, či dokonca si mnohí z nás zadovážili radšej šošovky, dnes je tomu úplne inak a zdá sa, že čím väčšie tým lepšie ;)



Veľké okuliare s hrubým čiernym rámom už nie sú len výsadou "nerdov" alebo krátkozrakých ľudí. Dnes ich ako cool doplnok nosí každý druhý. Wayfarer dizajn hýri rôznymi farbami a vzormi, takže naozaj máte z čoho vyberať - ak ich ešte (nedajbože) nemáte ;)


História
Ray-Ban Wayfarer je dizajn slnečných okuliarov vyrábaných od roku 1952 a ich spracovanie spôsobilo revolúciu v optickom priemysle. Tešili sa veľkej popularite v 50. a 60. rokoch. Po ústupe slávy v 70. rokoch sa na výslnie znova dostávajú v rokoch 80. V posledných troch rokoch zažívajú "wayfarerky" zatiaľ svoje posledné oživenie. Sú označované za najlepšie predávaný dizajn okuliarov v histórii (v tomto smere sa o prvenstvo preťahujú s nesmrteľnými aviatormi). Jednoznačne predstavujú jeden z najväčších módnych kultov 20. storočia.










autor: Pepe

1 komentár:

  1. Tak takové brýle si vybírám už dlouho, ale pořád mi ne a ne padnout do oka ty pravé, ale kdybych měla soudit dle zdejší nabídky tak by byly mými favority černé na druhém obrázku ;)

    OdpovedaťOdstrániť