Trasené linecké košíčky Olé

Čas na prípravu
 40 minút, počet kusov cca 20







Čo potrebujete:
Na košíčky: 
250 g hladkej múky
50 g práškového cukru
2 balíčky vanilínového cukru
štipka soli
150 g masla alebo tuku na pečenie
Na náplň: 
jahodový kompót alebo 500 g čerstvého ovocia

500 ml smotany na šľahanie 
1 balíček Smeta-fixu Dr. Oetker 
2 balíčky Créme Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr. Oetker

Na ozdobenie: 
1 balíček červeného Tortového želé Dr. Oetker
250 ml vody, 40 g cukru
Návod na prípravu: 
Na cesto spojíme všetky suroviny na doske a vypracujeme hladké cesto. Cestom naplníme formičky košíčkov. Plech vložíme do rúry a pečieme v predhriatej elektrickej rúre pri 180 °C, v nepredhriatej teplovzdušnej pri 160 °C a v plynovej rúre na stupni 2 až 3 asi 10 minút. Ešte vlažné košíčky vyklopíme a necháme vychladnúť. Z jahôd zlejeme šťavu a necháme dobre odkvapkať. Môžeme použiť aj čerstvé jahody alebo iné drobné ovocie, ktoré umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Na náplň nalejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l smotanu na šľahanie. Pridáme smeta-fix a puding bez varenia. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou. Pomocou cukrárskeho vrecka naplníme košíčky krémom a ozdobíme jahodami. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale s vodou a cukrom a košíčky polejeme. Necháme v chladničke stuhnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára