V krajine filmov, v krajine piesní.

Film a skvelá hudba. Predstava pre nás oddychového večera. Top piesne z filmov. To sme si pre vás na dnes pripravili.
Ponúkame vám top piesne, ktoré sa objavili vo filmoch ( pozor, nie sú to soundtracky ) a ich melódia a text, ako my vravíme, spravili zimomriavky na srdci aj na duši. Naše tipy na piesne o láske, priateľstve,  živote, ktoré sa stali neoddeliteľnou súčasťou ich filmov.

Lykke Li - Possibility
Pamätáte si na scénu z New Moon, keď smútiaca Bela sedí na stoličke a svet sa okolo nej točí a život ide ďalej, aj keď smúti. My si teda pamätáme, aj vďaka tejto pesničke. Vtedy sme snáď prvýkrát prestali vnímať dej filmu a započúvali sa do piesne, ktorá aj dnes na našom tele dokáže spraviť zimomriavky + dostal nás aj song Sia - My love, keď už sme pri tom Twilighte.

Cocteau Twins - Alice
Film Lovely bones, môžme odporúčať, trailer vyzerá rozprávkovo, no jednoznačne to film pre malé deti nie je. A pieseň k tomuto filmu. Snáď treba vypočuť a všetko bude ňou povedané.

Cat power - The greatest
My blueberry nights, film o hľadaní zmyslu života trošku v inom podaní, ako sme zvyknutý. Jude Law aj keď len na začiatku a na konci filmu, no vždy v tých najlepších scénách v spoločnosti Norah Jones a Cat power - The greatest.
+ Z tohto filmu odporúčame aj song, ktorý naspievala Norah Jones : tu.
Penny & The Quarters - You and Me
Michelle Williams si vyslúžila nomináciu na Oscara a keby nebola v skupinke s Natalie Portmann, ktorá podala perfektný herecký výkon v Black Swan, myslíme si, že by mala veľkú šancu na zisk tejto sošky. Spoločný song predtsaviteľov Modrého valentína, ktorý hovorí a konci manželstva, ktoré však malo rozprávkový začiatok. Vrelo odporúčame.

Snow Patrol - Set the fire to the third bird bar
Dear John je veľmi pekný film, ale môžme ho prirovnať k americkej romantike, ktorú veľmi dobre poznáme. No pieseň od Snow Patrol nás naozaj dostala a ako pri Lykke Li, máme opäť zimomriavky. Snow Patrol je talentovaná skupina a soundtracky im naozaj idú. Veď pieseň z Chirurgov je práve ich: tu.

Feels like a home
My sister's keeper. Pri tomto filme ani jedno oko nebude suché. Viac k tomu nemáme čo povedať. A pieseň krásne vystihuje celý film.

V blízkej budúcnosti môžte čakať články s najlepšími filmovými soundtrackmi podľa nás a taktiež so soundtrackmi , ktorým stačí len hudobný nástroj a všetko dokážu povedať.

Aké sú vaše obľúbené piesne, ktoré sa objavili vo filmoch? 



1 komentár:

  1. Zbožňujem Lykke Li, no nie však kvoli Twilightu, ale pre jej nezvyčajnosť

    OdpovedaťOdstrániť