Jarné prebudenie


Prvý jarný deň je už dávno za nami, čas sa opäť raz posunul v náš neprospech a mnohí z nás pociťujú niečo, čo je označované ako jarná únava. Cítime sa unavení z chladného počasia, plní zo všetkých pokrmov, ktoré sme si počas zimných mesiacov dopriali a čo síce vidíme menej, ale zaťažuje naše telo omnoho viac, sú toxíny. Nečudo, aktívne "napchávanie sa" a nulová fyzická aktivita sa postarali o to, že sa ich v našom tele nazbieralo viac než dosť. Mnoho ľudí preto každý rok praktizuje detox, alebo očistu tela. V poslednej dobe je veľmi populárna aj detoxikačná kúra NEERA. Že ste o nej ešte nepočuli? Trochu si ju priblížime...
  
Neera (čítaj níra) je účinná a osvedčená detoxikačná a revitalizačná diéta, ktorá stimuluje prečisťujúce procesy nášho tela a zároveň uspokojuje náš pocit hladu nahradením pevnej potravy čistým, prírodným a výživným nápojom. Diétu vyvinul pred viac ako 50 rokmi skúsený havajský naturopat Stanley Burroughs. Odvtedy sa stala veľmi populárnou v mnohých krajinách na svete.



 Vedľajším, ale veľmi vítaným účinkom Neera® kúry je zníženie nadváhy. Veľká väčšina ľudí,ktorí túto kúru absolvovali, uvádza zníženie váhy o 5 až 10 kg, väčšina zostávajúcich schudla 3-5 kg. Pretože príčinou úbytku telesnej váhy nie je strata vody, ale predovšetkým odbúranie nadbytočných tukových zásob a nahromadených odpadových látok, iba veľmi malá časť váhy (ak vôbec nejaká) sa po ukončení diéty vráti. 
Skutočnosť, že váha po diéte nekolíše, dokazuje že strata váhy nespočíva iba v strate vody, ale tiež tuku. "Tuk sa počas diéty rozpúšťa takmer doslovne...", píše Stanley Burroughs. 


Počas kúry pijeme nápoj Neera – zmes vody, čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy, kayenského korenia a Madal Bal Prírodného stromového sirupu.
Náš vnútorný čistiaci mechanizmus je mimoriadne účinný, ale vyžaduje si čas a optimálne podmienky. Desať dní sa odporúča, aby prebehol celý proces uvoľnenia, odplavenia a vylúčenia nahromadených odpadových látok. Pre mnoho ľudí je však predstava desaťdennej kúry príliš náročná. Preto odporúčame vybrať si zo šiestich verzií:
3 dni
Základná verzia diéty. Jedno balenie Madal Bal sirupu (500 ml) vydrží v priemere 3 dni.
10 dní
Štandardná verzia, odporúčaná tvorcami diéty, ponecháva telo v očistnom režime dlhšiu dobu a prináša optimálny účinok.
Raz do týždňa
Výborná voľba, ak chcete svojmu tráviacemu traktu dopriať raz do týždňa odpočinok. Vyberte si ktorýkoľvek deň v týždni a v tento deň pite iba nápoj Neera. Vyskúšajte tento systém šesť týždňov alebo aj viac. Z dlhodobého pohľadu je to veľmi efektívny režim ako pre očistenie, tak aj pre dosiahnutie optimálnej váhy.


Na prípravu dennej dávky (2 litrov) nápoja potrebujete:
- 1,5 dl čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy (3-4 citróny)
- 1,5 dl Madal Bal prírodného stromového sirupu
- cca 1/10 kávovej lyžičky kayenského korenia - na konček noža (prispôsobte podľa chuti)
- 1,7 l čistej vody 
 Zmiešajte citrónovú šťavu, Prírodný stromový sirup a kayenské korenie napr. v sklenenom džbáne a pridajte vlažnú vodu (pokiaľ chcete, môžete použiť studenú). Dobre zamiešajte.
Používajte čerstvé citróny, nie koncentrovanú citrónovú šťavu. Odporúčame vybrať si bio citróny, pretože sú pestované bez chemických hnojív a postrekov a nie sú geneticky manipulované.

autor: Dominika
zdroj: www.neera.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára